perjantai 29. toukokuuta 2015

Hollywood

Eilinen päivä vietettiin Hollywoodissa. Otettiin auton nokka kohti Universal Studiota ja sinne päästiinkin suht helposti. Ruuhkaa oli moottoritiellä, mutta ei varmaan ole sellaista hetkeä, etteikö olisi. Puolen päivän aikaan Universal Studiolla oli kuitenkin kohtalaisen rauhallista, eikä lippuluukullekaan tarvinnut ihmeemmin jonotella.

 
 

Aamulla oli viileää ja harmaata, mutta ilma kirkastui ja olikin aika lämmintä. Valkoiset suomalaiset vetivät aurinkorasvaa pintaan, kun alkoi porottaa. Lipuista sai Autoliiton jäsenkortilla muutaman dollarin alennusta. Kyseistä korttia kannattaakin vilautella joka paikassa, koska sillä saa aika monesta paikasta alennusta. Mutta vaikka lipuilla olikin ihan suolainen hinta, niin oli kyllä ehdottomasti hintansa väärti! Tarjolla on normaalilipun lisäksi VIP-lippuja, joilla pääsee suoraan jonojen ohi. Näillä oli hintaa noin 50$ enemmän per nokka, ei ostettu, eikä olisi tarvittu. Sen verran kohtuullisella jonotuksella päästiin etenemään, että siinä olisi kyllä mennyt iso summa rahaa hukkaan. Jonotusaika oli ehkä 10-20 minuuttia per kohde.

Kaikki kohteet liittyivät luonnollisesti elokuviin ja meiltä taisi jäädä vain pari paikkaa käymättä, kun puisto sulkeutui illalla kello 18. Etenkin Waterworld oli aika mieletön show ja Revenge of the Mummy-ajelu, jossa mentiin niin lujaa, etten ole ennen moista kokenut. Lasten suosikki taisi olla Transformers.

 


Kaikin puolin päivä oli oikein onnistunut ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Erityisesti vähän isommille lapsille sopiva kohde. Päätimme jo alunperin jättää Disneylandin väliin ja keskittyä muihin kohteisiin.

Universal Studiolta suuntasimme Hollywoodin keskustaan, Hollywood boulevardille. Parkkipaikan löytäminen on aika mielenkiintoista ja kun alla on astetta kookkampi auto ja parkkiruudut ainakin siinä talossa suht pieniä, oli sovittelu aika haasteellista. Sinänsä kummallista, että parkkipaikat ovat ahtaita, kun autot ovat kuitenkin keskimääräistä suurempia.

Walk of Fame, tähtiä on kadun molemmin puolin. Aika paljon tuttuja nimiä tuli bongailtua, mutta ei jaksanut koko aikaa kulkea nokka alaspäin, kun ympärillä oli muutakin katseltavaa ja aika hurjan paljon ihmisiä.



Aikamme hortoiltuamme löysimme kivan pizzaravintolan ja koskapa listalla luki, että tarjolla on myös gluteenitonta, niin sinne siis. Ja voin kyllä sanoa, että ehkäpä jopa paras gluteeniton pizza, mitä olen ikinä syönyt! Eikä muidenkaan ruuassa ollut moitittavaa. Ja kun laskukaan ei ollut kovin suuri, niin voisiko paremmin mennä.

Ilta oli jo tosi pitkällä, kun vihdoin pääsimme takaisin majapaikkaamme. Takapenkkiläiset nukahtivat jo autossa ja siitä melkein suoraan yöunille. Unta ei tarvinnut houkutella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti