torstai 18. kesäkuuta 2015

Cedar Point

Cedar Point - the rollercoaster capital of the world. Ei kai siinä muuta. Kaikenlaisia härveleitä ja houkutuksia. Allekirjoittaneelle kauhistuksia. =) Hirveitä vuoristoratoja, joita pelkästään katsomalla hirvittää. Onneksi osa perheestä halusi kokeilla kaikenlaiset härvelit, osa tyytyi vähän miedompiin. Mutta täältä, jos mistä löytyy kyllä varmasti kaikille sopivia laitteita. Päivä ei riitä kaikkien kokeilemiseen. Ei ehkä kaksikaan. Alue on valtava. Sijainti Erie-järvellä saaressa, hieno paikka kaikinpuolin.

 
Vuoristoratoja oli varmaan parikymmentä ja siihen lisäksi kaikki muut härvelit, pelit ja härpäkkeet, niin tekemistä ja näkemistä riittää. Tuollahan on maailman korkein vuoristorata, Top Thrill Dragster, joka nousee yli 120 metrin korkeuteen. Kiihtyvyys lähdössä on nollasta 120 mailiin tunnissa alle neljään sekuntiin. Ihmisten ilmeet olivat näkemisen arvoisia. Koko juttu on ohi 17 sekunnissa. Tässä linkki. Meikäläistä ei saisi mistään hinnasta tuohon kyytiin. Yksi meidän porukasta kävi kokeilemassa ja oli aika pyörällä päästään sen jälkeen.

Lipuilla oli suolainen hinta portilta ostettuna, 62$, mutta oli kyllä hintansa arvoinen kokemus. Netistä ostettuna etukäteen olisi saanut halvemmalla. Puistossa oli varmaan paljon ihmisiä, oli toki tiistai, ettei ehkä pahin sesonkipäivä. Mene ja tiedä. Hyvin sinne sekaan mahtui ja oli jopa väljää. Osaan laitteista oli pitkät jonotukset, tunnin kieppeillä, toisiin pääsi muutamassa minuutissa. Mitä hurjempi rata, sitä pidempi jonotus. Inhimillisiä aikoja kaikki ja monta kieputinta ehtii päivän aikana käymään. Puistohan on auki iltakymmeneen asti.


Kaikenikäisille on härveleitä. Pienillekin lapsille tosi paljon tekemistä. Alueella on myös vesipuisto. Sinne ei menty, enkä tiedä, olisiko sinne pitänyt erikseen maksaa vai ei. Parkkialue oli valtava, sen hinta taisi olla 11$. Kaikki syömiset olivat myös aika tyyriitä, mutta repun sai tuoda ja omia eväitä ja juomia syödä ja juoda. Ja vettä sai juoma-automaateista.


Sattuipa vielä aika kuuma päivä ja vaikka oli aurinkorasvat vedetty pintaan, niin valkonahkalla (siis minulla) on nyt tosi kauniit ravunpunaiset rajat kaulalla ja otsassa. Entiset olivat juuri ennättäneet hävitä.. Aurinkoa on ainakin saatu.

 
Käymisen arvoinen puisto. Ehdottomasti. Ainakin, jos tykkää hurjista laitteista. Suomessa olevat huvipuistolaitteet ovat aika minikokoisia näihin verrattuna. Alueellehan on siis ostettava lippu joka tapauksessa ja se on sama kaikille, ajelitpa tai et. Paitsi pienille lapsille on omat hintansa pituuden mukaan. Mitään rannekkeita ei ole. Paitsi, jos haluaa maksaa itsensä kipeäksi fastlane-rannekkeesta, joilla pääsee sitten jonon ohitse. Eipä olisi niistäkään tuona päivänä suurempaa hyötyä ollut. Aikaa kannattaa varata koko päivä, eikä suunnitella pidemmälle matkustamista päivän jälkeen. Sen verrran oli mehut poissa. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti